Ни директорске позиције нису сигурне

Позната компанија отпушта око 600 радника

  • 17.05.2024. 22:07

Произвођач електричних возила Тесла најавио је отпуштање још око 600 запослених у својим производним погонима и инжењерским канцеларијама у америчкој савезној држави Калифорнији.

Си-Ен-Би-Си наводи да Тесла има проблема са слабљењем потражње за електричним возилима и увећаном конкуренцијом, због чега ће компанија почети са смањењем броја радних мјеста највјероватније од јануара.

Најновијим таласима отпуштања америчке компаније у калифорнијским мјестима Фремонт и Пало Алто биће угашене позиције најнижих до највиших, то јест од обичних радника у фабрици, програмера софтвера, инжењера роботике и директора, пренио је Си-Ен-Би-Си.

Извршни директор Илон Маск рекао је запосленима у допису у априлу да ће произвођач електеричних возила угасити више од 10 одсто радних мјеста широм свијета.

Ова компанија раније је најавила отпуштање више од 6.300 радних мјеста широм Калифорније, у Бафалу у држави Њујорк, као и у Остину у Тексасу.

У Тесли је на крају 2023. године било 140.473 запослених.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм