Зијад Пезеровић

Зијад продајући жир зарадио милионе марака за 3 седмице - оптужују га

  • Извор: Агенције
  • 28.10.2024. 16:49

Зијад Пезеровић је за само три седмице остварио изузетан финансијски успјех зарадивши невјероватних 2,6 милиона евра (око 5 милиона марака) кроз сарадњу са Хрватским шумама.

Његова фирма, Еуро жир Дани, склопила је уносан уговор с овом институцијом, што је омогућило значајну економску и еколошку добит.

У само три седмице, Пезеровић је предао 874 тоне жира. Овај жир се користи за узгој нових садница, чиме се подржава процес рефорестације, који је данас од изузетног значаја с обзиром на све учесталије ефекте климатских промјена. Климатске промјене су у протеклој години значајно отежале прикупљање природних ресурса, па је овај успјех од изузетне важности за еколошку стабилност региона.

Шеф Инстаграма потврдио ову промјену

Шеф Инстаграма потврдио ову промјену

Осим што је његова фирма постигла завидан успјех, Пезеровићев подухват укључује и ширу заједницу. Наиме, преостали дио потребне квоте жира прикупљало је око 1.000 берача, који су морали бити регистровани код Хрватских шума како би учествовали у овом великом пројекту. Овај ангажман берача показује како еколошки пројекти могу допринијети локалној економији, пружајући многим људима прилику за зараду.

Оптужбе

Међутим, медији у Хрватској извијестили су о оптужбама на рачун Пезеровића за утају пореза. Како пише портал "24сата.хр", позивајући се на званичне податке, против Зијада Пезеровића и још тројице суоптужених, вуковарско-сријемска полиција је поднијела кривичну пријаву 2022. године. Иза тога је Жупанијско државно тужилаштво отворило истрагу која је правоснажна, а након завршетка истраге, у марту ове године је подигло оптужницу.

ДНР скоро ослобођен: Руси ушли у још једно мјесто

ДНР скоро ослобођен: Руси ушли у још једно мјесто

Ипак, он је након писања поменутог медија поднио увјерење о да се против њега не води кривични поступак у Хрватској.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм