Девети дан

Радници на улицама - позната компанија на удару

  • Извор: Агенције
  • 18.09.2024. 16:26

Радници у фабрици компаније Самсунг у јужној Индији наставили су протест у уторак, и то девети дан заредом, упркос томе што је полиција приводила поједине раднике, који овим протестом траже боље плате и услове рада.

Око 90 одсто од 1.723 радника у фабрици Samsung India Sriperumbudur у држави Тамил Наду штрајкује, према подацима Центра индијских синдиката (ЦИТУ), који подржава овај протест, преноси Андолија.

ЦИТУ је саопштио да је више од 100 радника у штрајку приведено у понедјељак, али су касније пуштени.

"Само фабрика Samsung India Sriperumbudur која производи кућне апарате чини око трећину годишњег прихода компаније од 12 милијарди долара добијеног из Индије. Радници у овом погону су подвргнути дугом радном времену, мучном интензитету радног притиска да сваки производ попут фрижидера, веш-машине или ТВ-а заврше за 10-15 секунди, непрекидном раду по четири до пет сати и небезбједним условима рада", наводе из синдиката.

Замјеник генералног секретара синдиката у уторак је захтијевао да "полиција одмах повуче пријаве против ухапшених радника".

Самсунг је прошле недјеље саопштио да је покренуо разговоре са радницима фабрике у Ченају "како би се сва питања ријешила што прије".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)