Било једно од најбољих

ШГ "Клековача-Потоци" општини Источни Дрвар дугује 600.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2024. 19:23

Шумско газдинство ''Клековача-Потоци'' у Источном Дрвару до прије пар година било је једно од најбољих газдинстава ''Шума Републике Српске''. Данас стање, како кажу из ове општине, катастрофално. Приспјеле а неизмирене обавезе само према локалној заједници износе преко 600 000КМ.

''Управо због те нередовне шумске таксе и неодговорног понашања директора Шумског газдинства и ако се предлаже план инвестиција за сваку годину то није испоштовано. Откад је вршилац дужности директора Шумског газдинства Клековача нажалост обавља директорску функцију врло ријетко је на послу, вјерујте да сам се само једном срела, али сам зато дописа и дописа написала'', рекла је начелник општине Источни Дрвар Милка Иванковић.

Екипа АТВ-а покуцала је на врата шумског газдинства ''Клековача-Потоци'' како би потражила одговоре на питања шта се тачно дешава у овом предузећу и зашто се огромне количине трупаца налазе крај пута према Источном Дрвару?

Радници поднијели низ кривичних пријава против Љубише Петровића

Радници поднијели низ кривичних пријава против Љубише Петровића

Вршиоца дужности Шумског газдинства ''Клековача-Потоци'' Милана Ђукановића нажалост нисмо затекли на радном мјесту.

Међутим, у телефонском позиву Ђукановић нам је потврдио да се одређене количине трупаца заиста налазе крај пута, али да се роба одатле и отпрема. Међутим, ова на коју смо ми наишли изгледа да ту стоји данима.

''Па то нису огромне количине за разлику од лагера гдје се редовно ради, ти одјели се налазе уз пут асфалтни. Роба је одатле и отпремљена, али одређене количине имају'', рекао је в.д. директора Шумског газдинства "Клековача-Потоци“ Милан Ђукановић.

Локална заједница Источни Дрвар једна је од најбогатијих шумом. Начелница истоимене општине каже и да је поднијела захтјев за доставу огревног дрвета. Међутим, ни испоруку тога нису могли да изврше.

Ухапшен возач BMW-а који је повриједио малољетнике и побјегао

Ухапшен возач BMW-а који је повриједио малољетнике и побјегао

''Стоје трупци, нема отпреме, отпремачи се жале, добављачи поготово, план није испуњен, знамо сви да је лијепо вријеме али ја сам овдје док радници у 1 пола 2 напуштају радна мјеста одлазе, њега нема. Имам информације да се послије радног времена отпремају приватни камиони и да се та роба нигдје не књижи'', каже начелник општине Источни Дрвар Милка Иванковић.

Из општине Источни Дрвар наглашавају и да је на основу налаза контролних органа јасно да је са стањем у овом шумском газдинству упозната и Управа јавног предузећа те забрињава чињеница да до сада нису предузете мјере одговорности против одговорних лица у шумском газдинству и да се толеришу негативне појаве и уништава једно од најбољих шумско-привредних подручја у Републици Српској.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм

    ''''Филм