Najavljeno povećanje kapaciteta

Srpska kompanija kupila njemačku fabriku lijekova

  • 10.04.2019. 07:33

Farmaceutska kompanija Abela farm (AbelaPharm) saopštila je da je od njemačke Štada (Stada) grupe preuzela fabriku za proizvodnju lijekova u Starim Banovcima.

To je druga fabrika u vlasništvu kompanije Abela farm koja je u posljednjih godinu i po uložila šest miliona evra u nabavku opreme, mašina, postrojenja, proizvodne procese i licenci od renomiranih evropskih i svjetskih kompanija.

"Ovo je dobra vijest za Srbiju i region, posebno ako imamo u vidu da je rijetkost da regionalna kompanija kupuje proizvodni pogon jednog od najvećih evropskih proizvođača generičkih lijekova", navodi se u saopštenju i dodaje da će nova fabrika povećati kapacitete i omogućiti dalje širenje kompanije koja već izvozi na tržišta Evrope, Evropske Unije i Afrike, a uskoro očekuje i plasman u Aziju.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада