Министар трговине и туризма

Шулић: Повећати испоруку производа на руско тржиште и увести додатне летове

  • Извор: СРНА
  • 26.10.2024. 14:17

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изразио је наду да ће Република Српска у блиској будућности повећати испоруку својих производа и вина на руско тржиште, као и увјерење да је могуће остварити још већи број туриста између Српске и Русије увођењем додатних летова.

Шулић је за руску агенцију Тас нагласио да је Русија један од најзначајнијих спољнотрговинских партнера Српске и да су производи из Руске Федерације заступљени на тржишту Српске.

- Већ дуже сарађујемо на промоцији наших производа, који су квалитетни и могу да задовоље и најзахтјевније потребе тржишта захваљујући дипломатским напорима обје земље, а највише су заступљени воће и вино, које је високог квалитета - додао је Шулић.

Шулић је нагласио да Српска свакодневно настоји да ојача сарадњу са Русијом, да је прошири и изразио увјерење да ће током његове сљедеће посјете у Русији бити доступно више производа из Српске.

Он је подсјетио да Републику Српску и Русију вежу пријатељски и братски односи, који се заснивају не само на све већој економској сарадњи већ и на сталној подршци Русије Републици Српској у одржавању позиције у БиХ и њеном економском развоју.

- Важно је истаћи и одличне пријатељске односе између руског предсједника Владимира Путина и нашег предсједника Милорада Додика. Захвални смо за све напоре које предсједник Путин и Русија улажу у подршку Републици Српској - поручио је Шулић.

Шулић је нагласио да сваке године расте и број туриста из Русије који посјећују Републику Српску, те оцијенио да се међусобни ток туриста може повећати уз додатне летове, ако не директно у Републику Српску, онда преко Београда, да би могли развити програм за туристе ради упознавања са тим регионом.

Он је напоменуо да је руско тржиште једно од најинтересантнијих за промоцију Републике Српске као туристичке дестинације, прије свега, због културног и вјерског заједништва руског и српског народа, као и историјских веза.

Шулић је истакао и улогу Представништва Републике Српске у Москви у промоцији туристичке понуде Српске на руском тржишту кроз сајмове, тематске конференције и студијска путовања туроператора и представника медија из Русије.

Шулић је учествовао на трећем међународном форуму "Улога креативних индустрија у друштвено-економском развоју туристичких територија, укључујући и оне укључене у УНЕСКО мрежу креативних градова" у Санкт Петербургу.

Форум је почео 24. октобра и завршава се данас, а организује га Комитет за развој туризма под покровитељством Комисије Руске Федерације за Унеско. Догађају су присуствовали представници Ирана, Катара, Бенина, Републике Српске и Кубе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Бизнис клуб (Р)

    ' Бизнис клуб (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.