"Дани Српске у Србији"

Сутра Пословни форум Република Српска - Србија у Новом Саду

  • Извор: СРНА
  • 23.09.2024. 18:30

Манифестација "Дани Српске у Србији" биће настављена сутра програмима у Сомбору, Нишу, Београду и Новом Саду, гдје ће у Привредној комори Војводине, бити одржан Пословни форум Република Српска - Србија.

Уводна обраћања имаће министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, предсједник Привредне коморе Војводине Владимир Гак, предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, најављено је из овог представништва, које организује "Дане Српске у Србији".

Пословни форум почиње у 11 часова.

Након представљања привредних потенцијала Републике Српске и Србије, биће одржани билатерални састанци, на којима ће произвођачи из Српске директно преговарати о пласману својих производа у домаће трговинске ланце у Србији.

У Градској кући у Новом Саду у 15.30 часова, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примиће делегацију Републике Српске, а у 20 часова у великој сали Културног центра ће Народно позориште из Источног Сарајева извести сценски омнибус "Глумац".

У Сомбору ће градоначелник Антонио Ратковић у 14 часова примити делегацију Републике Српске, у којој ће бити помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић, начелник Одјељења за савремено стваралаштво и креативну индустрију Данијела Павловић и савјетник у Представништву Републике Српске у Србији Борислав Максимовић.

Делегације Републике Српске ће у 15 часова посјетити Педагошки факултет у Сомбору, док је у 18.45 планирана посјета галерији "Милан Коњовић", а публика у Сомбору имаће прилику да у 19.30 часова у Народном позоришту погледа позоришну представу "Кроз живот са Вељом" у продукцији Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке и Градског позоришта Градишка.

У Народном позоришту у Нишу ће у 20 часова ће бити одржан концерт Етно-групе "Ива" из Добоја.

Претходно ће у Градској кући у Нишу градоначелник Драгослав Павловић примити делегацију из Републике Српске у којој ће бити и помоћник министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Немања Ковачевић и шеф Кабинета министра Горан Вучић.

У Београду ће у 16.30 часова у Југословенској кинотеци премијерно бити приказан документарни филм Радио-телевизије Републике Српске "Магла у рукама" о животу и стваралаштву књижевника Ђуре Дамјановића.

Уводне ријечи даће академик Матија Бећковић и сценариста и режисер Милана Мајар.

Предвиђено је да у 20.30 часова у Народном позоришту у Београду на сцени "Раша Плаовић" Градско позориште "Семберија" из Бијељине одигра представу "Певање и ћутање Софке Николић" по тексту Миливоја Млађеновића.

Представништво Републике Српске у Србији 12. пут организује манифестацију "Дани Српске у Србији".

Ове године "Дани Српске" се одржавају у 12 градова у Србији - Београду, Крагујевцу, Краљеву, Суботици, Крушевцу, Пожаревцу, Новом Саду, Сомбору, Нишу, Врању, Сремској Митровици и Зрењанину.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:25 Страначка хроника

    ''Страначка хроника

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм