Више јавно тужилаштво у Београду

Тужилаштво покренуло поступак: Четири малопродајна ланца намјештала цијене?

  • Извор: РТС
  • 15.10.2024. 13:41

Посебно одјељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду формирало је предмет поводом информација из Закључка Комисије за заштиту конкуренције Републике Србије.

Тиме се покреће поступак испитивања повреде конкуренције против четири привредна друштва “Делез", "Меркатор С", "Универекспорт-импорт" и "ДИС", због провјера да ли се у поступцима ових друштава евентуално стичу и елементи кривичног дјела, речено је РТС-у.

Тужилаштво је поднијело је Сектору тржишне инспекције Министарства унутрашње и спољне трговине захтјев за пружање потребних обавјештења у вези са инспекцијским надзором и контролама извршеним над четири привредна друштва у периоду од 2016. године до 2024. године, у погледу начина вршења промета роба и услуга, формирања малопродајних цијена, спречавања конкуренције и другог, објавио је РТС.

У питању су привредна друштва “Делез", "Меркатор С", "Универекспорт-импорт" и  "ДИС", потврђено је РТС-у.

Такође од Комисије за заштиту конкуренције је затражено да током поступка испитивања повреде конкуренције по службеној дужности против наведених привредних друштава, обавјештава тужилаштво о резултатима предузетих радњи и мјера, прикупљеним подацима, као и о коначној одлуци, имајући у виду да закључење реструктивног споразума из члана 10. Закона о заштити конкуренције под одређеним условима може да има елементе кривичног дјела.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке