Пројекат Рогозна

Велико откриће на српској планини

  • Извор: Агенције
  • 27.09.2024. 13:44

Аустралијска компанија Стрикланд Металс која је прољетос купила рударски пројекат Рогозна, објавила је треће велико откриће злата на овој српској планини.

Стрикланд је на локацији Меденовац током истражног бушења на дубини од 198,4 метара пресрео руду са 2 грама по тони златног еквивалента на 365,8 метара, укључујући 50 метара са 5,6 грама злата по тони.

Компанија наводи да ови нови подаци показују присуство значајног минерализованог тијела високог квалитета које се протеже преко 150 метара на јужном крају лежишта, преносе аустралијски медији. Прва процјена ресурса за Меденовац очекује се почетком 2025. године, преноси "еКапија".

Оптужени за убиство Саше Кулишића тражи да му Српска плати 5.000 КМ

Оптужени за убиство Саше Кулишића тражи да му Српска плати 5.000 КМ

Стрикланд Металс је почетком августа пронашао "најјачу златну минерализацију икада" на Рогозни.

Прва рупа коју је компанија избушила код Шанца показала је појас од 89,7 метара са 4 грама злата по тони на 244,5 метара, и чак 10,5 грама по тони у појасу од 24,1 метар, на дубини од 296,2 метара.

Ово је први пут да је ова висококвалитетна зона златног скарна узоркована на Шанцу, саопштио је Стрикланд након открића.

Стрикланд је купио пројекат злата Рогозна од компаније Златна Река Рисорсис за 37 милиона долара.

Како су тад саопштили, Рогозна крије око 170 тона златног еквивалента, а убрзо након аквизиције Аустралијанци су наишли су на златну жилу на локацији Обрадов Поток.

Бивши фудбалер упуцан насред улице, објављен снимак

Бивши фудбалер упуцан насред улице, објављен снимак

У истражна бушења компанија је укључила четири дијамантске бушилице широм истражног подручја пројекта Рогозна.

Бушења су планирана и током наредне године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: