Премијер

Вишковић: Економски гиганти са истока присутни више него што желе Бореновић и његови налогодавци

  • Извор: СРНА
  • 20.10.2024. 15:38

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да највећи број инвестиција, можда и на Балкану, тренутно реализују кинески партнери и да су ти економски гиганти на овим просторима присутни и више него што то желе предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и његови налогодавци, али да се због тога не може осуђивати одлазак предсједника Српске Милорада Додика на самит БРИКС-а.

"Изрећи тако нешто - `шта ћете ви на Истоку, јер ми ништа не радимо са Истоком и само радимо са Западом`, заиста је велико незнање", рекао је Вишковић за СРНУ и РТРС, коментаришући критике ПДП-а и Бореновића због одласка предсједника Српске на Самит БРИКС-а у Казању и њихове тврдње да привреда Српске доминантно зависи од ЕУ.

Вишковић је навео да се морају познавати елементарне ствари попут тога да цијели овај простор користи руски гас.

Узбуна у Пентагону: Испливали документи који потврђују јавну тајну?

Узбуна у Пентагону: Испливали документи који потврђују јавну тајну?

"Сви знамо да цијели овај простор користи природни гас из Русије", рекао је Вишковић.

Он је додао да због тога такве изјаве, попут Бореновићевих, не може приписати незнању, већ их квалификовати тако да нешто мора да каже према налогу шефова.

"То је једина истина", рекао је Вишковић.

Он је додао да Мађарска води "рат" са комплетном Европом у вези са руском нафтом и гасом зато што не могу функционисати без енергената са Истока.

Пратите нас и путем Вибера