Предсједник Владе

Вишковић: Врше се притисци на све начине, Српска стоји уз своје компаније и грађане

  • Извор: АТВ
  • 27.06.2024. 18:02

Република Српска је стабилна и уредно и редовно извршава, сервисира и исплаћује све своје обавезе, рекао је предсједник Владе Републике Српске.

"И овог јуна и овог Видовдана као што је била и прошле и ове године, Српска одолијева притисцима и неће доживјети економски и финансијски колапс како неки упорно предвиђају, али и на све начине се труде и  опструишу како би дошло до њихових  предвиђања али то се неће десити", каже Вишковић.

Предсједник Владе каже да се врши притисак на разне начине.

"Притисак се врши на разне начине, политички и економски, али како опет нису успјели у свом науму преко банкарског сектора сада се притисак ради преко компанија посебно у ИТ сектору и запослених у овим компанијама. Што је удар на породице и компаније, а све у циљу да се буџет Републике Српске остави без прилива и изазову финансијски проблеми", рекао је Вишковић и додао:

"Посебно је притисак на компанију "Сиријус" која је конзорицијум и која обавља посао фискализације у Републици Српској. Притисци нису лаки на све начине и са свих страна се врши, али Република Српска као и до сада стоји уз своје компаније и  грађане". рекао је предсједник Владе Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера