Добој

За енергетску санацију управне зграде ЖРС 1,2 милиона евра

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2024. 19:20

Саграђена је почетком 60 их година, преживјела је двије поплаве, а након оне 2014. године  подрумске просторије нису ни саниране. То није једино оштећење на управној згради Жељезница Српске.

Кров прокишњава, инсталације су дотрајале,  причају радници.

"Зграда је већ у лошем стању, већ су дотрајале све инсталације, посебно електро инсталације које могу угрозити безбједност самих запослених тако да ће вјероватно доћи боље", каже радник ЖРС Бранко Веселиновић.

Биће  санирана од подрума до крова. Потписан је уговор, а извођач има рок до краја године да уреди објекат површине од око 4.000 квадратних метара.

"Смогли смо снаге заједно са министарством и Владом Републике Српске уз помоћ Свјетске банке обезбиједили смо средства да извршимо санацију. Вриједност средстава је 1,2 милиона евра", рекао је генерални директор ЖРС Слађан Јовић.

Кратак рок сложен посао, каже извођач. Зато ће бити ангажовани и подизвођачи, а на радовима ће бити упослено око 50 грађевинаца.

"Прво ћемо кренути радити кров и фасаду објекта ради

очекивања да се погоршају временски услови тако да је то прво замјена столарије али истовремено ћемо радити и унутрашње радове“, истиче извођач радова Александар Симић.

Око 300 запослених до тада ће бити измјештени на неколико локација. До краја године вратиће се под нов кров, уређене канцеларије и енергетски опремљен објекат са централном климатизацијом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: