Кинеска дигитална продавница

Зашто је Тему тако јефтин?

  • Извор: Б92
  • 07.10.2024. 13:29

Кинеска дигитална продавница настоји да се избори за што већи дио тржишног колача. Иако су цијене примамљиве, препоручљива је здрава доза опреза.

На својој web страници Тему тврди како је основан у Бостону, у америчкој савезној држави Масачусетс. То је тачно, али ријеч је о компанији у власништву кинеског PDD Holdings, који је касније своје сједиште преселио у Ирску, пише Make Use Of.

Стога се може претпоставити како роба стиже углавном из Кине и других производних сједишта у Азији. Тему по томе није јединствен - бројне познате компаније набављају производе или их производе у иностранству јер је то исплативије, преноси б92.

Промјена стратегија

Ако сте купили производе на Тему у првим данима након лансирања, можда се сјећате колико је времена пакетима требало да стигну. Вријеме испоруке у распону од неколико дана до неколико нед‌јеља било је нормално. Међутим, у посљедње вријеме дошло је до промјене у Темуовој продајној стратегији, преноси тпортал.

И даље је ријеч о роби из иностранства, само је Тему пронашао начин како да ствара и одржава залихе на више тржишта. Квалитет робе значајно варира, зависно од марке. Док неки брендови могу понудити квалитетне производе по изврсној вриједности, други би вас могли разочарати.

Зато је посебно важно провјерити оцјене и прочитати рецензије за различите производе. То се посебно односи на техничку робу, која је по правилу скупља од мањих кућних потрепштина или од‌јеће.

Провјерите трговце

Поједини трговци су означени као овлашћени добављачи). То значи како је продавац прошао кроз одређени ниво провјере. Иако ова ознака пружа одређену сигурност, посебно ако купујете производ с цијеном вишом од просјечне, немојте је у потпуности узети здраво за готово.

Примите ли оштећени производ или га уопште не примите, Темуов програм Purchase Protection нуди поврат новца. Дакле, немојте заборавити провјерити је ли производ у исправном стању након што га примите.

Без обзира на врсту продавца с којим имате посла, одвојите мало времена како бисте се упознали с преварама на Тему како не бисте постали жртва једне од њих.

Резање трошкова

Многи технолошки производи на платформи произведени су у државама с нижим трошковима производње. Уз то, Тему уклања посреднике између произвођача и купаца, што елиминише додатне трошкове као што су малопродајни режијски трошкови и дистрибуцијске накнаде.

На појединим тржиштима користе и прописе који омогућавају увоз робе до одређене вриједности без царине и пореза, а помаже и то што не нуде скупе марке попут Applea или Microsofta.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.