Модиана

Затварају се продавнице модног ланца у региону, има их и у БиХ

  • Извор: Б92
  • 26.10.2024. 15:06

Од прије два дана привремено су затворене продавнице модног ланца Модиана у Словенији, Хрватској и Србији.

Ланац је обавијестио купце у Словенији путем друштвених мрежа да затвара девет трговина у Меркатор центрима у Камнику, Домжалама, Кршком, Требњу, Словенској Бистрици, Птују, Словенским Коњицама, Рогашкој Слатини и Марибору. Преосталих 13 трговина широм Словеније остаје отворено.

У Хрватској је ланац обавијестио о затварању до даљњег 16 трговина, и то у градовима Чаковец, Карловац, Метковић, Осијек, Пула, Ријека, Самобор, Салона Малл, Задар, Загреб, Жупа Дубровачка, Вараждин и Ђаково. Само три трговине су остале отворене – Велика Горица, Врбани (Поинт Центар Загреб) и "Outlet Lee Cooper Ikea", стоји у објави.

Будући да власник Модиане, Монтецристо СЛ , од 2016. године, Меркатору већ дуже вријеме не плаћа најам и трошкове пословница, управа Меркатора одлучила је раскинути уговоре о закупу и затворити трговине.

Из Меркатора, који је у власништву хрватске групе Фортенова, рекли су да на такву одлуку били присиљени јер је дуг за затворене пословнице на нивоу Фортенове премашио 3,5 милиона евра. Уговор о најму истекао је 3. октобра ове године, а због непоштовања уговорних обавеза Меркатор је одустао од уговора.

У Босни и Херцеговини је регистровано седам Модиана подружница, а њихов власник путем предузећа Модиана је Пословни систем Меркатор.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.