NEDJELJA U 8

AGRAR: Poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda Srpske

  • Извор: АТВ
  • 11.12.2021. 13:00

U novom izdanju ‘Agrara’, na samom izmaku godine, urednica Zorica Petković razgovaraće sa Borisom Pašalićem, ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske o značajnim temama, projektima i ostvarenim ciljevima ove godine, kao i planovima i budžetu za narednu godinu.

Ove godine bilo je više od 2000 zahtjeva ta realizaciju kapitalnih investicija – šta je i koliko učinjeno kada su upitanju kapitalne investicije u poljoprivredi? Koje su najosnovnije i najznačajnije mjere podrške Vlade Republike Srpske u ovoj godini? Koliko je godina bila izazovna u uslovima još uvijek aktuelne pandemije korona virusa?

Godinu su obilježila i značajna ulaganja u vodoprivredu – koliko je uloženo u nasipe, kanale, te čišćenje kanalske mreže? U kojim opštinama je urađeno najviše posla?

U razgovoru će se osvrnuti i na trenutno stanje u šumarstvu, kadrovske promjene, te poslovanje u ‘Šumama Republike Srpske’.

Posebna i važna tema biće međunarodna saradnja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a naročito posjeta ministru poljoprivrede Mađarske, učešće na sastanku ministara poljoprivrede Zapadnog Balkana u Tirani, kao i stalna saradnja sa ministarstvom poljoprivrede Srbije.

Za kraj opsežnog razgovora – planovi i budžet za narednu, 2022. godinu.


'Agrar' - nedjelja u 8 časova.

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.