SUBOTA U 21:30

AMERICAN MADE: Stranac koji uvijek donosi rezultate

  • Извор: АТВ
  • 19.03.2022. 15:00

'American Made' američka akciona komedija u režiji Douga Limana inspirisana je životom Barryja Seala, bivšeg pilota TWA koji je leteo na misijama za CIA-u i postao krijumčar droge za ozloglašeni kartel Medellín '80-ih godina.

Film je uzbudljiva priča o čovjeku izuzetnog talenta i sposobnosti, koji prvobitno samo prikupljao informacije o zalihama narkotika za CIA-a, a onda njegove mogućnosti i visprenosti primećuje jedan od najvećih 'narcobossova', Pablo Escobar, koji Seala upošljava kao transportera za droge, oružje i sve informacije koje bi kartelu bile korisne i potrebne. Učesnik ključnih afera, mudar i sposoban muškarac i pilot, Seal je ostao upmaćena figura u špijunskim krugovima, a njegova povezanost sa narko kartelom Pabla Escobara dala mu je nadimak po kojem je bio poznat – 'Gringo (stranac) koji uvijek donosi rezultate'.

Barryja Seala u filmu je otjelotvorio Tom Cruise, koji je u privatnom životu kvalifikovani pilot što mu je omogućilo da sve scene, bez dublera, u avionu uradi sam. Zanimljivo je i to da je Seal bio veoma krupan i punačak čovijek pa je od kartela dobio još jedan nadimak, 'El Gordo' iliti 'debeli'. Pred samu premijeru reditelj je izjavio da je film 'veoma smiješna priča o istinitim događajima'.

Avaturistička komedija o životu jedinstvene pojave u svijetu špijunaže i narkotika – 'American Made' u subotu u 21 čas i 30 minuta.

Тагови: