SUBOTA U 21:30

Furious 7: Poslednji krug za Paula Walkera

  • Извор: АТВ
  • 05.03.2022. 15:04

U subotu u 21 čas i 30 minuta film 'Furious 7' donosi pravu eksploziju ne samo brze vožnje, uzavrele atmosfere na još vrelijem asfaltu, ali i mnoštvo emocija. Franšiza 'Fast and Furious' doživjela je nastavak u režiji Jamesa Wana, reditelja koji je do tada bi upamćen po vrunskim horor filmovima poput 'Saw, 'Insidious' i 'The Conjuring'. Naravno, ovaj nastavak neće imati horor elemente, ali će zato opet okupiti prvu postavu ovog filmskog hita i obići paklene ulice nekoliko svijetskih destinacija. I oprostiće se od čuvenog lica ove franšize, Paula Walkera koji je tragično preminuo u autmobilskoj nesreći u vreme kada se film snimao.

Prepoznatljiva ekipa u prethodnom dijelu 'kupila' je svoju slobodu i amnestiju za sve prestupe od prije. Vratili su se u Ameriku kako bi svako od njih počeo novi život, stabilan i srećan. Svi su krenuli svojim putem gradeći potpuno spokojno sve ono za čim su prethodnih godina tragali i trčali. Sreća je kratkog vijeka i posljedice nekih odnosa i sukoba nekada su veći od vremena i uvijek sustignu, u punoj brzini, na krivinama. Pobjeda nad ozloglašenim Owen Shaw (Luke Evans) dovela je u njihove živote novog osvijetnika i to onda kada se među svima njima i u njihovim životima stvaraju uslovi za srećne porodice i ispunjene živote. Owenov brat, Dekard Shaw (Jason Statham) kreće u potragu za ekipom i onda kao što smo već navikli kreće fenomenalan zaplet, prepun uzbudljivih scena, vožnji, specijalnih efekata i jednog sasvim novog svijeta u kojem je brzina nezaustavljiva i u kojoj ekipa, simbolički kreirana kao pojedinac, kao i u svakom dobrom akcionom trileru prevazilazi sve preprke.

Ovaj dio je naravno ostao upamćen i po odlasku Paula Walkera. Nesreća se, a ironično je da je automobilska, dogodila negdje na polovini snimanja, a iako je Paul snimio svoje najbolje i najadrenalinskije scene, njegovo odsustvo u filmu su zamijenila braća, Caleb i Coby. Te scene su prema ocijenama kritike i publike možda i najbolje u njegovoj karijeri. Oproštaj sa ljubiteljima franšize zaista je bio nevjerovatan, a Paul i danas važi za omiljeno lice ove franšize.

Prisjetimo se 'paklenih ulica', siline adrenalina specijalno za subotnje veče, koje će sigurno obojiti i emocije i sjećanje na lepotana i nezaboravno lice, Paula Walkera.

Film 'Furious 7' u subotu na programu ATV-a u 21 čas i 30 minuta.

Тагови:
  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)