SUBOTA U 21:45

IP MAN THE FINAL FIGHT: U čast velemajstora vještine

  • Извор: АТВ
  • 22.10.2022. 12:00

‘Ip Man: The Final Fight’ je hongkonški film o borilačkim vještinama iz 2013. u režiji Hermana Yaua, baziran je na biografiji velemajstora Wing Chuna Ip Mana.

U poslijeratnom Hong Kongu, ’49. godine legendarni velemajstor Wing Chuna, Ip Man, studente uči vještini. Zbog sukoba njegovog učenika Wong Tunga sa mafijaškim šefom zvanim Local Dragon (Lokalni zmaj) ponovo je, iako nevoljno, pozvan u akciju. No ubrzo će ga jednostavni izazovi rivalskih kung-fu stilova uvući u mračno i opasno podzemlje Triada. Sada, da odbrani život i čast, nema izbora nego da se bori poslednji put...

Film je nastavak filma ‘The Legend Is Born: Ip Man’, ali nema nikakve veze sa ranijim filmovima o Ip Manu, kao što su ‘Ip Man’ i ‘Ip Man 2’ Wilsona Yipa i Grandmaster Wonga Kar-waia.

Takođe, film je otvorio 37. Internacionalni festival filma u Hong Kongu, te je na nekoliko prestižnih festivala u Aziji osvojo četiri nagrade i predložen je za sedam  nominacija.

Zanimljivo je da se u filmu rekonstruiše i susret sa Bruce Lee-om, te se ovo izvanredno djelo u ime najvećeg učitelja kung-fu vještine, prepunog zadivljujuće tehnike velemajstora, žustre akcije i zanimljivih likova, i završava arhvskim snimcima u kojima na jedinstven način podučava jednog od učenika.

‘Ip Man: The Final Fight’, subota u 21 čas i 45 minuta.

Тагови: