SUBOTA U 21

PITCH PERFECT: Početak fantazije zvane 'acapella'

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2022. 15:00

Ove subote na ATV-u očekuje vas odličan filmski program, naročito ako ste zaljubljenici u jedan od najpoznatijih i omiljenih filmskih žanrova - mjuzikl ili volite filmove s pjevanjem. Sjajna prilika da napunite baterije s acapella interpretacijom velikih svjetskih muzičkih hitova, uživate u impresivnim nastupima i da se slatko nasmijete dogodovštinama kroz koje prolaze članice acapella grupe Bellas na svom putu do savršenih tonova.

'Pitch Perfect', muzička je komediju u režiji Jasona Moorea koja je svijetsku premijeru imala 2012. godine i doživljela dva nastavka. Priča o 'trnovitom putu do zvijezda' u kojoj se prepliću dva motiva: prijateljstvo i moć muzike, odnosno glasa, koji ruši sve granice i dimenzije.

Početak prati finale studentskog nacionalnog acappella takmičenja na kojem se bori i grupa Barden Bellas sa univerzitwta Barden, koja na takmičenju nažalost biva osramoćena. Četiri mjeseca kasnije, pomalo buntovna Beca Mitchell dolazi na Barden na nagovor oca. Beca ne ide na nastavu i ne uklapa se u studentski život, jer je njezin san da ode u Los Angeles i postane DJ. Otac uvidjevši da neće uspjeti, predlaže joj kompromis: ako se pridruži nekoj od studentskih organizacija, te ako i nakon godinu dana bude idalje sanjala o odlasku u Los Angeles i karijeri DJ-a, on će joj pomoći i platiti preseljenje. Beca bez rasprave pristaje. Pridružuje se osramoćenim Bellas. Drugi brucoš, Jesse, pridružio se ljutim protivnicima, muškoj acappella grupi Treblemakers. Kroz ovaj pomalo tinejdžerski film pratimo žensku i mušku acappela grupu (Barden Bellas i Treblemakers) u njihovom međusobnom nadmetanju i usponu do finala takmičenja. Paralelno s time pratimo i uzbudljive ljubavne priče raspjevanih brucoša. Film je prožet humorom, a posebno je začinjen dosjetkama Fat Amy.

Jedno je sigurno, a to je da će vas film zabaviti i da ćete zaista moći da čujete veoma dobre obrade poznatih kompozicija, da vam pod kožu uđe i mladalački duh aktera na univerzitetu Barden koji pršti od talenta i ekipa uvijeh spremnih za novu avantru.

Da li će djevojke dođi do pobjede i postati nenadmašne kraljice viskog C? 

Film 'Pitch Perfect', subota u 21 čas. 

Тагови: