NEDJELJA U 21

SREĆA U TORBI: Nije zlato sve što sija

  • Извор: АТВ
  • 19.12.2021. 16:00

Domaća kinematografija poznata je po odličnim komedijama, glumcima koji su u svojoj karijeri kreirali posebne likove ovoga žanra, a o poznatim komičnim replikama, da ne govorimo. Trend sjajnih komedija počeo je davno, pa tako i ova komedija u kojoj imate priliku da uživate ove nedjelje u okviru domaćeg filmskog programa, čuvena je u ranoj jugoslovenskoj kinematografiji.

'Sreća u torbi' iz '61. godine u režiji Radivoja Lole Đukića, nastavak je filma 'Nema malih bogova', a nastavak ovog filma je popularna TV serija 'Servisna stanica' iz '66. godine.

Film u crno-beloj slici prati dešavanja u servisnoj stanici u kojoj dolazi do krađe. U centru zbivanja je Raka (Mija Aleksić), koji uspjeva da spreči lopove da odnesu novac, ali tu za njega počinju ogromne muke. Ne zna šta da čini sa milionima koji su kod njega – da krađu prijavi policiji, ni to nije sigurno, jer se plaši da će ga proglasiti saučesnikom. S druge strane njegova vjerenica Mara (vera Đukić) odbija ga zbog iznenadnog i nepoštenog bogatstva. Peripetije se nižu jedna za drugom, dok Raka pokušava da se oslobodi novaca. Na kraju, to i uspijeva, kao i da dobije ljubav svoje Mare.

Film osim zanimljive priče, krase i gorostasi srpske glume – Mija Aleksić i Miodrag Petrović Čkalja, koji su idalje omiljeni domaći glumci, i ponosno nose titulu 'kraljeva komedije'. Dobro kreiranih komičnih odnosa, zabuna i zavrzlama, kao i nezaboravnih replika, sigurno neće nedostajati.

Uživajte u našem domaćem filmskom programu – film 'Sreća u torbi' nedjelja u 21 čas.

Тагови: