СУБОТА И НЕДЈЕЉА

Васкршњи програм на АТВ-у

  • Извор: АТВ
  • 03.05.2024. 18:29

Пригодни Васкршњи програм обиљежићемо преносом литургија из Храма Светог Саве у Београду, те из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, као и богатим документарним програмом, док ће круна нашег празничног дружења бити специјална емисија 'Васкршња прича'.

У суботу у поноћ укључићемо се у директни пренос Васкршње литургије из Храна Светог Саве на Врачару у Београду, а у недјељу већ од 8 часова и 30 минута можете уживати у празничним садржајима које вам доносимо.

Документарни филм ‘Недеља о Васкрсу’, у недјељу од 8 часова и 30 минута, доноси причу о прослављању Васкрса једне породице. Најмлађи члан породице, дјечак, нас води кроз обичаје у вези са овим празником од Цвјетне недјеље до Васкрса. Такође, ђакон Бањалучке парохије Владислав Радујковић опсежно говори о симболици свих обичаја и самог Васкрса.

Након тога, у 9 часова, доносимо документарни филм 'Бесједа о васкрсењу' у којем глумац Љуба Тадић бесједи о највећем хришћанском празнику и Васкрсењу уз духовну музику у извођењу хора 'Колегијум Музикум'. Оба документарна филма рађена су у АТВ-овој продукцији, а у режији Слободана Симојловића.

По завршетку филма у 9 часова и 20 минута очекује вас концерт браће Теофиловић, а потом и пренос Васкршње литургије из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци.

Од 12 часова придружите нам се у нашој 'Васкршњој причи', специјалној васкршњој емисији која ће оживјети здравице и пјесму, народне игре, обичаје и предивно расположење које доноси највећи празник православних хришћана, те за сам крај програма у 16 часова заједно ћемо послушати Васкршњу посланицу Његове Светости Архиепископа и Патријарха српског Порфирија.

Христос Васкрсе!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: