Требевић

32 године од погибије припадника чете "Петар Пандуревић"

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2024. 19:17

Пуниша Лучић, командант вода чете Војске Републике Српске "Петар Пандуревић“, присјетио се дана када су муслиманске снаге извршиле напад на српске положаје у тренутку сахране 45 бораца који су убијени само четири дана раније у Жепи.

"Жепа је била производ овог страдања овдје. Пробојем муслиманских јединица на Требевић, а онда и враћајући те линије, ови људи су, борци, моји саборци, погинули у својом крвљу исписали ту границу коју смо ми касније сачували", каже Пуниша Лучић, командант вода чете "Петар Пандуревић".

Јаке непријатељске снаге покушале су да пробију ослабљену одбрамбену линију на Требевићу и продру у дубину српске територије. 

"Да би одржали традицију, мјесна борачка организација и мјесна заједница Станица Пале организују турнир у малом фудбалу, за млађе генерације да бисмо на тај начин приближили дјеци оно што се дешавало тих ратних година '92 и осталих  ратних година и да би сачували традицију на наше погинуле борце", каже Боро Петровић, предсједник мјесне Борачке организације станица Пале.

"Заиста  је импресивно оно што је урадила чета Петара Пандуревића која је дала велики допринос за одбрану Сарајевско-романијске регије и читаве Републике. Колико је важна та саборност колико је важна та култура сјећања и колико је важна да обранимо у миру оно што су ти хероји радили у рату", каже начелник Пала Бошко Југовић.

На Палама је служен помен и положени су вијенци поводом 32 године од страдања 14 бораца чете "Петар Пандуревић". За смрт ових бораца, као и за смрти многих бораца Војске Републике Српске, нико није одговарао. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм