Бијељина

Бања Дворови пропада, град не брине

  • Извор: АТВ
  • 30.09.2024. 19:20

Док бање у Републици Српске раде у пуном капацитету и постају туристички и здравствени центри у које се радо иде, Бања Дворови у Бијељини пропада. Град као и са осталим пројектима одбија сарадњу са републичким институцијама. Испаштају грађани. Дуго година у овој бањи радила је и др Даница Грујичић.

"Када је о Дворовима ријеч права је штета да се Дворови до сада нису изградили. Ви имате шансу, ви који живите у Дворовима и у Бијељини, да направите у овом дијелу Балкана, не само за рехабилитацију, него и центар за одмор и рехабилитацију цијелог организма. Имате сјајан извор воде, 75 степени, састав воде је такав да не само реуматолошке болести могу да се лијече него и одређена неуролошка обољења, а друго имате, сјајан тип физијатара“, рекла је Даница Грујичић, начелник Одјељења на Клиници за неурохирургију Клиничког центра Србије.

Самоизолација је избор тренутне градске власти. Сва врата затворена и оптуживање неистомишљеника, умјесто разговор за добробит грађана и овдје се показала на дјелу. Новац је пропао, урађено није ништа.

"Тражили смо да нам пренесу Бању Дворове у власништво министарства и да то министарство направи Бању Дворови као што видимо Врућицу сада у Теслићу, погледајте шта се тамо дешава, погледајте“, истакао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

"Оно што је задатак града био је да попише и процијени  имовину бање, дакле све што бање има, дугове и остало и да ријеши статус да не буде јавна установа него акционарско друштво како би могло да се улаже, град је то опструисао и одбио сарадњу“, рекао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина,

Оздрављење овог туристичког комплекса могуће је једино уколико се сви укључе и уколико нове иницијативе добију потребну подршку. 

„Мени је јако жао што је неко ко је за то био задужен пропустио 20 милиона, гдје је већ до сада могло нешто да се уради, али ја сам убијеђена да ако господин Лазић добије подршку вас из Дворова, да ћемо врло брзо овдје имати један туристички центар“, навела је Грујичићева.

Не само због здравља, него и због људи који ће моћи да продају своје  прехрамбене производе, због нових радних мјеста, како у угоститељству, тако и спектру пружања медицинских услуга, потребно је усмјерити сву снагу и енергију која се нуди како би Бања Дворови засјала заслуженим сјајем.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм