Тузла

Болница у БиХ мора да плати одштету породици преминуле жене

  • Извор: Агенције
  • 25.09.2024. 19:21

Општински суд у Тузли донио је неправоснажну пресуду у парничном поступку који се односи на смрт пацијенткиње Амире Селимовић из 2021. године која је након прегледа у УКЦ-у враћена кући гдје је након два сата преминула. 

Пресудом је Општински суд у Тузли обавезао Универзитетско-клинички центар Тузла да тужиоцима, односно члановима породице исплати накнаду у име нематеријалне штете у износу од по 20.000 КМ.

“Тужени је обавезан тужиоцима надокнадити нематеријалну штету због смрти пацијенткиње С.А, која је као пацијент без адекватно, исправно и свеобухватно пружене здравствене услуге из Пријемне амбуланте Клинике за интерне болести враћена кући и остављена без љекарског и медицинског надзора и помоћи, те је непосредно након отпуста преминула у својој кући”, саопштено из Општинског суда након донесене пресуде која није правоснажна и на коју странке имају право жалбе, јавља "Тузлански.ба".

Бивши директор школе у Сарајеву се повукао из изборне трке

Бивши директор школе у Сарајеву се повукао из изборне трке

Подсјећамо, породица Селимовић је водила парнични поступак против УКЦ Тузла и љекара Алме Халилбашић и Митхада Хајдера које терете да су одговорни за смрт њихове супруге и мајке Амире Селимовић.

Према ријечима породице, Амира је тада доживјела инфаркт, те су јој након што ју је хитна помоћ транспортовала у УКЦ тамошњи доктори дали инјекцију за стомачне тегобе и инфузију након чега су је, послали кући да оде у тоалет и наспава се.

“Докторица је инсистирала да је водимо кући. Када сам питао како ћу је водити кући када не може на ноге, докторица је рекла да то није проблем и да ни ја не бих могао да нисам читаву ноћ спавао. На то сам докторици одговорио да нисам спавао. Такође, докторица се изненадила што је син био поред супруге. Докторица је рекла да ће супруга бити у реду када одспава два сата. Потом је издала коначни налаз. Сестру је докторица упутила по колица гдје смо ми супругу колицима транспортовали у ауто и довезли кући јер је требала у тоалет. Супруга је тражила у болници да иде у тоалет, гдје јој је докторица казала да нема гдје да оде и да иде кући да обави нужду. По доласку кући, ми смо њу изнијели на први спрат, кренула је у тоалет и тамо је пала и преминула”, кроз сузе је раније за "Н1" испричао њен супруг Сенад.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)