Градоначелник Требиња

Ћурић: Уз градњу болнице планиран низ значајних пројеката

  • Извор: СРНА
  • 20.08.2024. 13:17

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је да се у овом граду реализују веома важни и велики пројекти, попут нове болнице вриједне више од 120 милиона КМ, а у плану је и изградња аеродрома, боља саобраћајна инфраструктура, нови конгресни центар и спортска дворана.

"У наредних мјесец дана се очекује откуп земљишта на подручју изградње будућег аеродрома Требиње, што је веома значајан пројекат који финансира Србија", рекао је Ћурић новинарима након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком у Градској управи.

Додик похвалио требињску полицију: Борба против тероризма је стално опредјељење

Додик похвалио требињску полицију: Борба против тероризма је стално опредјељење

Ћурић је истакао да је са Додиком разговарао о актуелним пројектима и оним који ће бити реализовани у наредном периоду у Требињу и на подручју ове регије, као и о обилазници око града за коју постоје републичка средства.

"Изградња нове болнице је највећа инвестиција на подручју града Требиња од стварања Републике", рекао је Ћурић.

Он је истакао да су разговарали и о путној инфраструктури на подручју Требиња и Херцеговине, за коју је Ћурић рекао да је лоша и да може бити знатно боља уз реализацију брже везе и пута од Требиња према Вишеграду и даље према Србији.

Прва просидба на новом видиковцу изнад Требиња

Прва просидба на новом видиковцу изнад Требиња

Ћурић је подсјетио да се већ изводе радови на најкритичнијој дионици пута на подручју Тјентишта у дужини од око 11 километара.

"Требиње у туризму биљежи најбоље резултате до сада и у плану је и изградња конгресног центра и нове спортске дворане уз подршку Владе Српске и енергетског сектора како би Требиње било још боља дестинација у региону", додао је Ћурић.

Градоначелник је додао да је на састанку упознао предсједника Српске о свим пројектима који се реализују из градског буџета, као и о подршци породицама, култури, спорту.

Ћурић је захвалио Додику што је јуче дошао да присуствује обиљежавању славе града Требиња - Преображења Господњег и што је учествовао у традиционалној литији. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм