Потресни призори из Јабланице

Дјечак међу рушевинама тражи свог другара: ''Овдје му је била кућа, сад не знам гдје је он..''

  • Извор: Бљесак
  • 04.10.2024. 16:14

Слика говори више од ријечи. Али, нема тих ријечи којима се може описати траг којег су поплаве и клизишта оставили за собом, немоћ која као да виси умјесто људских руку које нису могле зауставити силу нити могу рашчистити оно што је она за собом донијела.

Репортери портала Бљесак.инфо, у стравичним призорима који су их затекли на подручју Јабланице гдје су се пробили пјешке, свједоче како им је најпотреснији био сусрет с дјечаком, усамљеним међу рушевинама нечега што је некада било село и његов дом. 

- Дошао сам овдје, ту ми је живио пријатељ - рекао је репортеру дјечак док је шетао међу рушевинама. 

- Овдје му је била кућа. Сада не знам гдје је - говори дјечак док посрће по рушевинама што их је иза себе оставила катастрофа која се не биљежи на овим просторима до сада. 

Донесена одлука о ангажовању ОС БиХ на подручју Мостара и Коњица

Донесена одлука о ангажовању ОС БиХ на подручју Мостара и Коњица

Људи, окупљени на остацима пруге, између остатака два насеља, испричали су како су у ноћи искакали кроз прозоре, бјежали с балкона износили чланове своје породице. Свједочили су и причама мјештана како су гледали смрти својих комшија. 

Људи свега још нису ни свјесни, али већ једни другима прискачу у помоћ, нуде једни другима нешто што им је остало од хране, воде, нуде ријечи утјехе, али се чини да им је најпотребније да у овим тренутцима кад се још пуно тога не зна, шуте заједно. Шуте и гледају како су њихови животи затрпани и прегажени незаустављивом силом. 

Пратите нас и путем Вибера