Шамац

Донација предсједника Српске: Центар за подршку породицама добио нови аутомобил

  • Извор: СРНА
  • 24.10.2024. 14:01

Савјетник предсједника Републике Српске за спорт Милан Ђурђевић данас је уручио предсједнику Центра за подршку породицама и особама са потешкоћама у развоју "Дјеца сунца" Тањи Нинковић из Шамца кључеве аутомобила марке "дачија", седмосјед, за који је предсједник Српске Милорад Додик издвојио 50.000 КМ.

Ђурђевић је рекао новинарима да му је част што данас у име предсједника Додика уручује донацију невладиној организацији "Дјеца сунца" и дјеци која имају сметње у развоју.

Он је подсјетио да је, на захтјев Нинковићеве, која му је указала за потребу дјеце из Удружења, одмах разговарао са Додиком, који се сагласио да се дјеци набави нови аутомобил за њихове потребе.

"Овај аутомобил није само средство за превоз дјеце. Ово је симбол наше опредијељености да пружимо подршку онима којима је најпотребнија. Предсједник Додик поручио је да ће овакве активности увијек подржати и да ће сви органи и институције Српске пружити подршку оваквим активностима“, рекао је Ђурђевић.

ФЗО: Ниједна болница није вратила респиратор, поново би доносили исте одлуке

ФЗО: Ниједна болница није вратила респиратор, поново би доносили исте одлуке

Нинковићева је рекла да је ово велики дан за дјецу из Удружења која живе у руралним дијеловима општине Шамац, чији родитељи немају аутомобил нити новац да дјецу довозе у Шамац на радионице које организују за њих и друже се.

"То ће нас подстаћи да радимо још боље, да пружимо бољу подршку дјеци“, рекла је Нинковићева и напоменула да у удружењу имају више од 50 дјеце, али да их има много више на овом подручју која нису укључена нигдје него сједе у кући.

Нуде плату већу од 5.000 марака, смјештај и едукацију

Нуде плату већу од 5.000 марака, смјештај и едукацију

Она је истакла да ће са овим возилом проширити и услуге дјеци, обићи их све, утврдити колики је тачан број дјеце са сметњама у развоју и покушати их укључити у све садржаје за њих у Удружењу.

Сања Сјеничић из Црквине, која је дијете са сметњама у развоју и коју довозе колима јер је у колицима, захвалила је предсједнику Српске на донацији возила, рекавши да ће то њој и њеним другарима много значити како би били заједно у Дневном центру и учествовали на радионицама које за њих организује Удружење "Дјеца сунца".

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.