Предсједник Скупштине

Ђурђевић за АТВ о проблемима у Бијељини: Градска управа води самоизолациону политику

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2024. 20:30

Бијељина обиљежава Дан града, у знак сјећања на 24. септембар 1943. када је први пут ослобођена у Другом свјетском рату.

Тим поводом, између осталог, одржана је и свечана сједница Скупштине града.

Предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић каже да је Бијељина могла много боље да функционише у протеклом периоду.

"Бијељина је град који има савршен географски положај, има људе који су највећи ресурс, близу нам је Београд, Нови Сад, Европска унија, аеродроми. Имамо велике прилике које нисмо искористили у претходном периоду. Надамо се да ћемо у наредном периоду то урадити“, рекао је Ђурђевић.

Ђурђевић подсјећа да је Градска управа располагала са 270 милиона КМ.

"Када прођете градом не можете да видите тај новац, није опипљиво. Новац је потрошен а није искориштен да се дигне квалитет живота ни у смислу инфраструктуре ни у смислу рјешавања проблема. Политика градске управе је била директна давања ка грађанима, плаћања удружењима, правили су се дефицити“, додао је он.

Каже и да је у Градској управи запослен велики број људи.

"Ангажовано је око 250 људи на 340 који су већ били ту раније и онда имамо ситуацију да у 2023. имамо дефицити од 10,6 милиона од којих је 4,6 милиона КМ само за плате запослених гдје је пробијен планирани буџет и онда касните са плаћањима, немате новца да било шта урадите капитално“, рекао је он.

Истиче да је Градска управа водила самоизолациону политику.

"Ми смо потпуно изоловани, у сукобу смо са републичким и заједничким институцијама као и са Србијом ту постоји отворени сукоб са Србија гасом, тужимо се, иако је завршена гасоводна мрежа у граду гасификација није заживјела у пуном обиму баш због тих спорова. Са комшијама из Угљевика и Лопара је нека врста сукоба чак иако су иста политичка опција као градоначелник“, појаснио је он.

Каже да политика самоизолације не води ничему добром.

"То не води ничему добром иако неком расте лични рејтинг због тога грађани немају ништа од тога. Морамо гледати како да град отворимо ка свим људима који могу и желеле да доприносе а и они који не могу и не желе да их приволимо да допринесу нашем градиу и да покушамо нешто важно урадити што ће остати нашим грађанима“, додао је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм