Градска топлана у проблемима

Грађани Бијељине без гријања

  • Извор: АТВ
  • 22.10.2024. 19:17

Без угља нема ни топлих радијатора, барем толико каже логика. Да логика није била у игри када се спремало за зиму показује и почетак грејне сезоне у Бијељини.

Иако најављена да почиње, корисници данима гледају у празне радијаторе. За овакву ситуацију у предузећу којим газдује Градска управа, кажу неко је други крив.

"Достављене су двије понуде које су отворене 30. јула, а одлука о избору најповољнијег понуђача донесена је 13. августа и истог дана прослијеђена учесницима у поступку. Тринаест дана касније, изјављена је жалба од стране једног од понуђача и 30. августа прослијеђена на изјашњење Канцеларији за разматрање жалби у Бањалуци. Од тог дана до данас, ова Канцеларија није донијела одлуку по жалби", саопштено је из Градске управе.

Без угља али и без директора који би рекао шта даље, тако данас изгледа Градска топлана. Одговорност за ову ситуацију сноси градоначелник Бијељине, он именује руководство Градске топлане и управља овим предузећем као представник државног капитала, каже предсједник скупштине града. 

"Чули смо да је овај пут крив Закон о јавним набавкама који је јелте исти за све локалне заједнице у БиХ, за све јавне установе и предузећа, Канцеларија за разматрање жалби. Оно што желим истаћи је да смо као Скупштина града у претходном мандату у апсолутно свакој прилици подржали рад Градске топлане, што једнократним помоћима што уврштавањем ставки у буџет средстава за ширење топловодне мреже, гдје би они имали већи приход гдје би они могли нормално да функционишу,а једном смо им једнократно помогли са преко 600.000 КМ", рекао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељине.

Са минималним залихама угља ушло се у нову сезону. Било је то довољно само за првих пар дана сезоне гријања.  Градска топлана у Бијељини годинама је у проблемима, нуђена су и друга рјешења, топлификација геотермалним водама и пројекат гасификације, а иако су еколошки прихватљивији ништа од тога није реализовано.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: