Неурохирург

Грујичић: Власеница идеална за ваздушну бању

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2024. 20:05

Чувени српски неурохирург Даница Грујичић изјавила је након посјете Власеници да овдје има највише озона у Европи и да треба направити ваздушну бању и центар за лијечење плућних болесника.

"У Србији има доста пацијената са бронхијалном астмом, те би се положај Власенице могао искористити за такав центар", рекла је новинарима Грујичићева, која је и донедавни начелник Клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије и бивши министар здравља Србије.

Грујичићева је истакла да је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић сјајан домаћин и да је доста тога урађено, те да је потребна помоћ са стране с обзиром да садашње локално руководство има доста планова.

Порушена стабла нико не склања данима

Порушена стабла нико не склања данима

Она је нагласила и да ју је импресионирала добра организованост рада Дома здравља и сјајна физикална терапија на којој треба и даље радити.

Грујичићева се осврнула и на бомбардовање Републике Српске 1995. године и СР Југославије 1999. године, као и на пораст броја обољелих од малигнитета, највише међу дјецом, те нагласила да добра организација породичне медицине може да буде кључна, јер породични љекар, када види пацијента, зна како најприје да реагује.

Подсјетивши на пандемију вируса корона, Грујичићева је рекла да су сви могли видјели шта значи ванредна ситуација, те да су се Република Српска и Србија добро избориле са тим биолошким оружјем.

Херојски чин бањалучких полицајаца

Херојски чин бањалучких полицајаца

Краљевић је рекао новинарима да му је част што је угостио велико име из области медицинских наука, те да су разговарали о многим темама, посебно о здравственом туризму.

"Разговарало се о здравству и раније са предсједником Српске Милорадом Додиком и премијером Радованом Вишковићем, а сада, узимајући у обзир које квалитете носи Јавор планина, много тога можемо урадити", навео је Краљевић и додао да се Власеница "из дебелог минуса" вратила у једну од стабилнијих општина Републике Српске.

Он је нагласио да су за даљи развој и просперитет потребне смјернице од људи као што је професор Даница Грујичић.

Грујичићева је након разговора са Краљевићем посјетила локални Дом здравља, положила цвијеће на Тргу српских бораца, обишла студентско-ђачки дом и Храм Пресвете Тројице.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм