Избори

Има ли српског јединства у Вукосављу?

  • Извор: АТВ
  • 07.08.2024. 19:25

У трку за првог човјека Вукосавља на предстојећим изборима  ће три кандидата, од којих два српска.

За фотељу се боре актуелни в.д. начелника општине Дејан Јовић из СНСД-а коме на црту излазе СДП-ов Зекеријах Бахић, али и СДС-ов Бојан Ракић.

Житељима ове мале општине са око 4.000 гласача није драго што Срби нису јединствени.

"Не би требало да се сударају, али шта ћемо шта можемо кад је тако",

"Да су паметни да се уједине, заједно смо јачи",

"Мислим да није добро, то је моје лично мишљење иако нисам у странкама али мислим стварно да није добро, а сад нек се договоре како", говоре грађани за АТВ.

У Вукосављу живи приближно једнак број Бошњака и Срба. Зато би кажу Срби, јединство требало да буде изнад страначких подјела. За сада га нема.

"Овдје значајан број Бошњака живи и логично је да они имају кандидата за начелника и они су постигли то неко јединство. Међутим, са српске стране поред свих покушаја није успјело доћи до јединственог избора за кандидата", рекао је  Дејан Јовић, в.д. начелника општине.

СНСД има подршку ХДЗ-а и свих српских странака, осим СДС-а. Са њима су неколико пута покушали да преговарају, али безуспјешно.

Одбили су и да говоре пред нашом камером. СДС се након неколико година одлучио за свог кандидата. Занимљиво је да су дио актуелне власти у Вукосављу гдје имају и једног одборника.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.