Sarajevo

Ispred Suda i Tužilaštva BiH transparenti sa uvredljivim porukama Srbima

  • Извор: Агенције
  • 03.09.2023. 19:25

Ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu danas su okačeni transparenti sa uvredljivim porukama Srbima.

Na transparentima je pisalo "Sljedeći put nećete morati lagati sa smo vas otjerali iz Sarajeva i okoline" i "Četnici su najveće kukavice", piše RTRS.

Ovo je samo jedna u nizu provokacija i prijetnji koje su upućene Srbima iz federalnog Sarajeva koje se kune u multietničnost i jednakost te se deklarativno predstavljaju kao oni koji zastupaju suživot svih u BiH.

Prije trideset godina iz Sarajeva je protjerano oko 150.000 Srba. Prema posljednjim podacima, u federalnom Sarajevu danas živi samo oko deset hiljada Srba. Hiljade Srba bile su natjerane da napuste svoja ognjišta a većina njih nikada se nije ni vratila.

Podsjećamo i da su tom istom federalnom Sarajevu nedavno zasmetale table na ulazu u Istočno Sarajevo. 

"Grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", pisalo je na tablama koje su smetale onima iz federalnog Sarajeva.

Tada je gradonačelnica tog Sarajeva koje priča o nekom "suživotu" slavila uklanjanje table. Benjamina Karić je tablu nazvala "sramotnom". I u pravu je, sramotno je što je iz Sarajeva protjerano 157.000 Srba.

Prije samo nekoliko dana Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH podnio je zahtjev za održavanje mirnih protesta ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu kako bi iskazali nezadovoljstvo radom pravosuđa BiH a zbog podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića koji je federalni MUP, nakon višednevnog maltretiranja i izmišljanja zahtjeva koje organizatori moraju ispuniti, odbio. Njihovo obrazloženje za odbijanje pomenutog zahtjeva je bilo da postoji prijetnja po bezbjednost. Međutim, nakon što su mirni protesti organizovani na međuentiteskim linijama u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju jedna grupa Srba napadnuta je, ni manje ni više, nego u federalnom Jelahu.

Po povratku sa protesta iz Doboja Teslićane vehabije gađale kamenjem u FBiH!

Po povratku sa protesta iz Doboja Teslićane vehabije gađale kamenjem u FBiH!


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.