Како ће бити подијељене фотеље

Каква је предизборна комбинаторика у Требињу

  • Извор: АТВ
  • 19.10.2024. 19:23

Власт у Требињу остаје иста, али већ сада је јасно да функционери неће бити исти. Док коалиција преговара, већина фотеља се клима.

Мирко Ћурић је своју сачувао, за АТВ каже да га тек чека подјела колача и поручује да ће квалитет кадрова бити пресудан, апетити остају по страни.

"Ако имате кадар квалитетан који ће одрадити свој дио посла имаћемо разумијевање и ту смо за сваки вид подршке, али ако немате адекватан кадар наравно све се то може надокнадити на неки други начин, да ли по питању неких других руководећих мјеста", каже градоначелник Мирко Ћурић.

Атрактивна фотеља предсједника требињске Скупштине сигурно остаје празна, Драгослав Бањак радије ће држати слово студентима него одборницима. Ко ће га замијенити још се не зна. Можда одборник са чак шест мандата СНСД-ов Здравко Бутулија, можда предсједник треће странке по снази Милан Ковач из Уједињене Српске, а можда и неко трећи.

Док задовољно гледа у добар изборни резултат, Ковач очекује да ће први преговарати.

"Нисмо још увијек о томе разговарали, свакако и унутар странке требамо да обавимо одређене консултације да видимо које су то установе или јавна предузећа прихватљива и наравно за која предузећа и установе имамо најбоље кадрове. Сматрам  и мислим да кадровски потпуно да освјежимо управљачку и политичку сцену у Требињу", рекао је Ковач.

К'о запета пушка преговоре чекају и Социјалисти. АТВ-у откривају да су могуће функционере већ изабрали.

"Ми сигурно имамо кадрове који могу одговорити готово сваком постављеном задатку што смо доказали и раније, не само кроз руководећа мјеста већ кроз обављање послова наших људи на редовним референтним мјестима па и кроз одређени друштвени ангажман", каже Бојан Бендераћ.

Никад тању требињску опозицију ови преговори не занимају, мишљења су да је колач нагрижен још прије избора.

"Мислим да је сваки одборник владајуће коалиције коштао овај град отприлике 20 радних мјеста што је најмање пола милиона марака на годишњем нивоу", поручује Небојша Вукановић, лидер Листе за правду и ред.

Оно што је сигурно у скупштинску већину у Требињу ће поред 12 одборника СНСД-а и представници Уједињене Српске, НПС-а, Социјалиста, НДП-а, Демоса. Још се не зна гдје ће представник листе Срцем За Требиње, те представник националних мањина. Боје опозиције бране четири одборника са Листе за правду и ред те двоје СДС-оваца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Европске микродржаве

    У документарном програму Европске микродржаве овај пут доносимо нешто више информација о држави Андори.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Филм

    ''''Филм

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм