Ништа се још тачно не зна

Ко ће у гатачку скупштинску већину?

  • Извор: АТВ
  • 27.10.2024. 19:25

Ништа се још тачно не зна када је је у питању скупштинска већина у Гацку. СНСД и СДС су играли неријешено 6:6 на прошлим локалним изборима. За главу се хвата нови начелник. Вукоти Говедарици из СДС-а неће бити лако.

Гатачки политичари ових дана су се ућутали, пред камеру неће, али макар одговоре на поруку. Срђан Миловић нам одговара да његов СНСД остаје у опозицији. За њима ће по један одборник ДЕМОС-а и Прве СДС, потврђују предсједници на локалу, вјероватно ће им се придружити и ДНС. Већину може одлучити само СПС који има три одборника, али они су тајанствени.

"Ми смо отворени за разговор са свима, а првенствено са коалиционим партнерима из претходног мандата", рекао је Синиша Мандић, СПС Гацко.

На поруку само није одговорио нови начелник, али јесу његови одборници. У гатачком СДС-у кажу да ћа са могућим партнерима разговарати када Вукота Говедарица сједне у фотељу начелника. Тврди се пазар, кажу они који познају гатачке политичаре.

"Максим Скоко неће угрозити своју позицију као неко ко води РиТЕ Гацко, у крајњој линији РиТЕ има десет пута већи буџет него Општина Гацко. У том смислу водиће се рачуна и ако не о интересима грађана онда о њиховој позицији у очима грађана. Мислим да неће бити званичне сарадње, али ја очекујем да ће бити простора за неку тиху сарадњу", рекла је Миланка Ковачевић, новинар из Гацка.

За већину у Гацку је потребно десет руку. СДС има шест придружиће им се и једна рука Радикала, али опет за већину фале три. Таман колико има Социјалистичка партија Српске, зато су све гатачке очи упрте у ову странку, а поготово у првог човјека тамошњег гиганта Максима Скока.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:55 Серија: Слатке муке (12+)

    ''' Серија: Слатке муке (12+)

  • 21:25 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:25 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:25 Филм: Љето у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.

  • 01:25 Ноћни програм

    Ноћни програм