Источно Ново Сарајево

МЕГ-један од најозбиљнијих и најпрестижнијих пројеката

  • Извор: АТВ
  • 29.06.2024. 19:40

Већ традиционално, све оно што је добро у Републици Српској наилази на осуду другог ентитета. Па тако и у случају пројекта МЕГ 2, гдје је Општина Источно Ново Сарајево заузела прво мјесто и обезбиједила грант средства у износу од 180.000 долара за реализацију приоритетних инфраструктурних пројеката из области еколошког управљања.

Смета сарајевским медијима успјех комшија па су наводни проблем нашли у ставу Републике Српске о страним плаћеницима и подршци Русији, без обзира што се овдје ради о независној организацији Уједињених нација, која не би требало да представља колективни запад, како се наводи у тексту. Ријеч је о финансијским средствима које имплементира УНДП. МЕГ пројекат је један од најозбиљнијих и најпрестижнијих пројеката који се бави локалном самоуправом и развојем, са посебним акцентом на подизање ефикасности рада општинских органа и комуналних предузећа. Доказ је то преданог и мукотрпног рада поручују из општине а медијске натписе и спекулације не желе ни да коментаришу. Кажу, убрзан развој ове општине говори сам за себе.

„Ми смо показали да смо брза и ефикасна администрација, и самим тим смо привлачни било ком инвеститору који долази, да ли то био домаћи или страни инвеститор није битно. Овај пројекат је идеалан за показатељ наше спремности да прихватимо одређеног инвеститора или да реализујемо инвестиције на територији наше општине“, рекао је Игор Ђокановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности

Носилац пројекта је и комунално предузеће Водовод и Канализација Источно Сарајево. Поручују да ће средства од пројекта, заједно са средствима из буџета општине, бити усмјерена на унапређење канализационе инфраструктуре у насељу Тилава, конкретно за изградњу примарног колектора у вриједности од око 1.500.000КМ. Имамо много посла, град се убрзано шири а ми смо ту да све то испратимо, кажу за АТВ у овом предузећу. С обзиром на то да је најављено рекордно топло љето а да је прије неколико година у Источном Сарајеву на снази била  редукција воде, овим пројектом би тако нешто било спријечено. 

„Каптирали смо велики број изворишта, између осталих извориште Топличину 8м у секунди, Касиповац око 10 м у секунди, и извориште Грабски млини од око 25м секунд, то је велики пројекат гдје смо цјевовод пружили 10 километара. Када је у питању водоснабдијевање, већ сам набројао пројекте, укључивање у систем додатних изворишта а све у сврху додатних количина воде и сматрамо да је то довољно за уредно водоснабдијевање“, рекао је Љубиша Лаловић, директор КП „Водовод и канализација“ Источно Сарајево.

Из овог предузећа осврнули су се и на негативне текстове федералних медија и кратко поручили, свака реклама је добра реклама. Тим општине Источно Ново Сарајево и КП „Водовод и канализација“ а.д. Источно Сарајево уложио је огроман труд у унапријеђење процеса и примјену најбољих пракси у еколошком управљању. Ово признање представља потврду да смо на правом путу ка одрживом развоју и бољем квалитету живота за све наше грађане заједничка је порука наших саговорника.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм