Такмичењем у брзини припремања пите, у Шипову је завршена манифестација "Дани Шипова".
У протеклих мјесец дана, у граду на Пливи и Јању одржане су бројне спортске и културне манифестације, уз учешће неколико стотина учесника.
Боса Плавшић из Прибељаца из Шипова каже да пите припрема већ 50 година.
"Може кромпир. Може сир. Месо. Зеље, тиква. Може шта год ко воли“, наводи Боса.
Марија Дакић из Удружења жена "Бараћанке" Бараћи прича да је млада научила да развија.
"Мајка је била добра домаћица и мене је научила. Тако да сам ја веома рано почела да развијам. Знам и развлачити коре ја питу, али волим оклагију“, истиче Марија.
Начелник општине Шипово Милан Ковач истакао је да је ово завршна манифестација и да је позната по томе што се бренд звани "Јањска пита" користи у туристичке сврхе, промоцију.
"Једини смо који смо направили споменик на тргу“, каже Ковач.