Теслић

Петиција о лажној одбрани "9. јануара"

  • Извор: АТВ
  • 21.06.2024. 19:13

Активисти теслићког СДС-а и данас су грађане вукли за руку да потпишу петицију. Ипак, штанд готово празан. Теслићани збуњени. Није им јасан позив за потписивање петиције да 9. јануар остане Дан Републике, када, како кажу, 9. јануар нико није ни укинуо.

Петиција о лажној одбрани 9.јануара је у ствари позив на промоцију нове странке Милана Миличевића, и то странке којој чак није ни предсједник, кажу у теслићком СНСД-у.

Поручују да је на сцени сулуд чин, јефтина политичка представа у режији предсједника СДС-а и начелника Теслића. 

- Ова лажна одбрана "9. јануара" потврђује да је Милан Миличевић обични послушник странаца који покушава да наруши свесрпско јединство. Миличевић отворено ради и против политике предсједника Србије Александра Вучића по налогу својих страних ментора. Нико није и неће укинути 9. јануар као Дан Републике Српске и то јасно пише у Декларацији Свесрпског сабора о заједничкој будућности српског народа. Република Српска наставиће да слави 9. јануар као Дан Републике, а додаје се и обиљежавање 15. фебруара као Дана државности Српске и Србије! - саопштено је из ОО СНСД Теслић.

Јасно пише, али Милан Миличевић, изгледа, неће да чита. А неће ни да се јави на телефон.

На наше позиве данас није одговарао. Јавио се зато Милан Касаповић, предсједник теслићког СДС-а, али само на кратко и то да обећа дати коментар, који на крају, опет, није дао. У међувремену, СДС на друштвеним мрежама и даље грађане Српске позива да потпишу петицију. 

Из теслићког СНСД-а подсјећају Миличевића да, као начелник општине Теслић, никада није дозволио да бар једна улица у овој општини, како кажу, носи назив "9.јануар", као што је то случај у већини општина и градова широм Републике Српске. Све то, кажу, додатно говори о искрености његових намјера у лажној одбрани Дана Републике.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: