Успостављање дипломатских односа

Потписано писмо намјере о сарадњи између Лакташа и Тјеншуија за будући развој и напредак

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 09:04

Градоначелник Града Лакташи и извршни потпредсједник покрајинске Народне асоцијације провинције Гансу за пријатељство са страним земљама, Народна Република Кина, потписали су писмо намјере о успостављању дипломатских односа у циљу унапређења међусобног пријатељства и сарадње.

Овај значајан догађај означава искорак у развоју односа између два града, заснованог на принципима узајамног поштовања.

Споразум је темељ за јачање сарадње у бројним областима, укључујући индустрију, пољопривреду, трговину, образовање, спорт, културу и туризам. Ово партнерство ће омогућити интензивнију размјену искустава и знања, што ће допринијети обостраном развоју заједница.

“Сарадња између Републике Српске и Кине представља кључни елемент нашег заједничког развоја. Поносан сам што је Град Лакташи међу првима у нашој регији који отвара врата новим партнерима из Кине, као једним од водећих економских сила у свијету. Ова партнерства не само да јачају наше економске везе, већ и доприносе културолошком разумијевању и пријатељству. Вјерујемо да кроз размјену искустава и ресурса можемо остварити обострану корист која ће позитивно утицати на живот наших грађана. У овом тренутку, више него икад, важно је јачати пријатељства између наших народа и стварати темеље за будуће генерације”, истакао је градоначелник Мирослав Бојић.

Званичници градова истакли су важност активне међуљудске размјене и даљег развоја сарадње. Очекује се да ће се у будућности потписати и додатни споразуми који ће отворити нове могућности за нове сарадње.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)