Добављачи изгубили повјерење

Приједорски Аутотранспорт: Обустављене све линије због дугова за гориво

  • Извор: СРНА
  • 22.10.2024. 10:49

Приједорски Аутотранспорт обуставио је све линије којима саобраћа због дугова према добављачима горива, изјавио је данас Срни вршилац дужности директора Игор Милетић.

Милетић је навео да су дугови за гориво дио укупног дуга према радницима, добављачима и држави који је достигао милион марака и да од јуче предузеће не саобраћа.

"Добављачи су преварени више пута, изгубили су повјерење и тешко га је вратити“, рекао је Милетић.

Велика акција СИПА - више ухапшених

Велика акција СИПА - више ухапшених

Он је навео да је дужност преузео у другој половини јула и да је за та три мјесеца исплатио три пуне плате, уплатио 100.000 КМ пореза Пореској управи Републике Српске и Управи за индиректно опорезивање БиХ, вратио дио превозника да користе услуге аутобуске станице.

"Уредно сам плаћао текуће обавезе, платио дио дуга добављачима горива и резервних дијелова, али старе дугове нисам могао“, додао је Милетић.

Није прао зубе 20 година, када је отишао стоматологу услиједио је шок

Није прао зубе 20 година, када је отишао стоматологу услиједио је шок

Он је потврдио да су радницима исплаћене плате за период до половине јуна, да су се дуже времена плате исплаћивале у два дијела, да он сам није примио још ниједну плату и да се и синдикат бори за права радника, а да је укључена и Агенција за мирно рјешавање радних спорова Републике Српске.

"Радници нису одустали од овог предузећа. Они раде. Заједно правимо план за рјешавање дугогодишње кризе. Не могу прецизирати када ће бити завршен, а кад се то деси презентоваћемо га Градској управи чију подршку имамо“, истакао је Милетић.

Он је додао да је у овој години предузеће подржано са 700.000 КМ из буџета града.

Почиње Самит шефова држава БРИКС-а; Присуствује предсједник Додик

Почиње Самит шефова држава БРИКС-а; Присуствује предсједник Додик

"Сматрам да је предузеће одрживо и да уз подршку Градске управе можемо да рјешавамо проблеме који су настали и нагомилани у претходном периоду“, поручио је Милетић.

Одборници Скупштине града Приједора нису на мајском засједању усвојили извјештај о раду "Аутотранспорта", негодујући што управа нема план како изаћи из дугогодишње неповољне ситуације, а у јулу је разријешен дотадашњи вршилац дужности директора Дарко Алексић и именован Милетић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Аграр (Р)

  • 12:55 Контекст (Р)

    ''''Контекст (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.