Након владавине СДС-ових начелника

Соколац и Угљевик добили СНСД начелнике

  • Извор: АТВ
  • 12.10.2024. 19:15

Након година владавине СДС-ових начелника, Соколац и Угљевик су општине у којима су побједу однијели СНСД-ови начелници. Страхиња Башевић са начелничког трона скинуо је Милована Бјелицу у Сокоцу, а Драган Гајић у Угљевику Василија Перића. Обојица кажу да кампања није увијек била фер и поштена.

"Онда је дошло до, како сте поменули, покушаја елиминације мене као политичког кандидата, на други начин, монтирањем једног процеса, гдје су они узели да пробају да докажу неки случај који сусизвадили из 2020. године", каже Страхиња Башевић, кандидат СНСД-а за начелника Сокоца.

"Грађани Угљевика такође су препознали све ове ствари сличне као и на Сокоцу да се плате не исплаћују, да порези и доприноси, да се дугује по 10 топлих оброка, двије-три плате, превоз, добављачима огромна средства. то су неке основне ствари а буџет Угљевика је око 15 милиона марака. Значи неке основне стари, радници општинске управе малтене моле за плату", каже кандидат СНСД-а за начелника Угљевика Драган Гајић.

Соколац и Угљевик, постали су затворене средине, без инвестиција и развојних пројеката, са минусима и дуговањима у буџету, неиспуњеним обећањима, кажу новоизабрани начелници. Становништво је то препознало и пресјекло. Задржавање становништва, нова радна мјеста, изградња инфраструктуре, и Гајићу и Башевићу биће приоритети у будућем раду. 

"Ја сам презентовао у свом плану и програму излазак Угљевика ка аутопуту Бијељина-Брчко да направимо једну индустријску зону и са свим тим младим људима који су отишли из Угљевика, поразговарати, видјети, постоји ли каква могућност и њих укључити у све ове активности везано за нашу локалну средину", каже Гајић.

"Кад сагледамо сву ту причу, онда ћемо сјести да направимо план. За сљедећу годину у њој очекујем да ријешимо садашњу финансијску деблокаду одмах у првом мјесецу функционисања , јер континуирано је два мјесеца блокиран рачун. Не може да се обаља функционисање општинске управе", каже Башевић.

И Башевић и Гајић рачунају на помоћ Владе Републике Српске и предсједника Додика. Спремни су да подвуку црту испод онога што ће затећи, засучу рукаве и крену из почетка. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Европске микродржаве

    У документарном програму Европске микродржаве овај пут доносимо нешто више информација о држави Андори.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Серија: Немирни (16+)

    'Српска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића "Један погрешан корак", а режирао је Дарко Николић

  • 23:00 Ноћни програм

    Ноћни програм