Након поплава

Страва и ужас у Доњој Јабланици: ''Ситуација подсјећа на катаклизму''

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2024. 19:30

Стравични су призори и пет дана након поплава у Доњој Јабланици. Ситуација подсјећа на катаклизму, кажу мјештани. Њихова свједочења потресла су регион, многи су остали без својих најближих. Још се трага за више десетина људи.

"Не зна се тачно колико тијела фали, да ли је неко био у том тренутку на магистрали, да ли је завршио у оном вјештачком језеру што се направило у том тренутку код надвожњака, помоћ је ту. Стиже помоћ, ево видите стиже нови пакет, имамо два три складишта за храну. Апелујем и даље да се помогне“, каже мјештанин Доње Јабланице Самир Масло.

Формиране су спасилачке групе које су уз помоћ механизације започеле акцију проналаска и спашавања. У њима већ неколико дана учествују и припадници Цивилне заштите Републике Српске. Иако раде у отежаним условима, за АТВ кажу да дају све од себе и да екипе међусобно одлично координишу. 

"Много је незгодан терен, користимо и пловило, газимо, напорно је, али остајемо до даљег и дајемо све од себе да пронађемо настрадале мјештане“, каже начелник Горске службе спасавања Републике Српске Ненад Иконић.

Већина становништва је измјештена, цијело подручје је у рушевинама, а у Доњој Јабланици нема ни струје ни воде. За наредне дане најављене су нове падавине и нова опасност. Из Републичке управе цивилне заштите поручују да су у приправности и да за сада нема опасности од нових одрона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм