Олуја похарала југ Српске

Требињци санирају штету након невремена

  • Извор: АТВ
  • 03.07.2024. 19:20

Око 200 људи данас је сређивало најјужнији град Српске. Невријеме је јуче направило хаос и велике штете. Радници су данас били и на Амирином крову. Стрес и бригу замијенила је срећа.

"Ја сам пресрећна. Нисам могла да вјерујем да ће то тако брзо да дође. Има посла али када се крене посао ће се и завршити", каже нам Амира Фаткић.

Из требињске Цивилне заштите за АТВ кажу да је на број 121 стигло је више од 50 пријава о насталој штети.

"У питању су оштећења кровова цријепова, искрчена су стабла, грање, зачепљени су шахтови. Екипе су на терену распоређене по насељима", објаснио је Немања Сорајић, шеф Службе Цивилне заштите Требиње.

Зауставио саобраћај да би патка и пачићи сигурно прешли пут

Зауставио саобраћај да би патка и пачићи сигурно прешли пут

Штета има и у требињским селима, највише Јасен и Моско. Град и вјетар проблеме су направили воћарима и виноградарима. Формирана је и комисија за процјену штета. Данас су обилазили терен.

"Позивам грађане да пријаве штету, какву год да су имали. Штета ће бити надокнађена", нагласио је начелник Одјељења за општу управу Требиња Томо Вујиновић.

"Сумираћемо све те штете, видјећемо шта будемо могли да урадимо, ако будемо могли сами да изнесемо још боље ако не будемо сигурно је да ћемо се обратити и надлежним министарствима и Влади, до сада су нам сваки пут излазили у сусрет. Нема разлога за забринутост", истиче градоначелник Мирко Ћурић.

Искандер показао снагу у Украјини

Искандер показао снагу у Украјини

Штете  се пријављују и у Билећи, кровови су летјели у селима Орах и Мируше. Пријава је Билећанима стигла и из Соларне електране Паник, а начелник за АТВ каже да су тамо штете огромне.

Пратите нас и путем Вибера

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм