Унско-сански кантон

У Бужиму проглашено стање елементарне непогоде

  • Извор: СРНА
  • 25.06.2024. 15:03

На подручју општине Бужим у Унско-санском кантону проглашено је стање елементарне непогоде због поплава.

Одлука о проглашењу елементарне непогоде донесена је на ванредној сједници општинског штаба цивилне заштите.

Према подацима са терена, данас је на подручју Бужима ниво воде у опадању и вода се повлачи у природна корита, али су према прогнозама најављене падавине, што ће отежати и овако тешко стање, саопштено је из Федералне управе цивилне заштите.

Пољопривредна и друга земљишта су замуљена и комплетни засади на тим подручјима су уништени.

Управа цивилне заштите: Могући проблеми са оборинским водама

Управа цивилне заштите: Могући проблеми са оборинским водама

Према досадашњим подацима, поплављено је више од стотину стамбених и десет пословних објеката, а овај број није коначан јер грађани и данас пријављују штету на својој имовини.

Велики проблем стварају подземне воде које узрокују стварање одрона и клизишта, тренутно се саобраћај одвија отежано на локалним и некатегорисаним путевима.

Ангажована привредна предузећа су на терену и врше санацију путне инфраструктуре како би се успоставило неометано одвијање саобраћаја, а према подацима из комуналног предузећа "Комб Бужим", вода у градском водоводном систему је замућена и не препоручује се за пиће.

Општинска комисија за процјену штета је на терену и процјењује штету на инфраструктури, пословним и стамбеним објектима.

Ево коју боју одјеће је најбоље носити када су напољу високе температуре

Ево коју боју одјеће је најбоље носити када су напољу високе температуре

На подручју Велике Кладуше стање узроковано обилним кишама прије два дана се стабилизује, сви путни правци су проходни док се вода повукла у своја корита, навели су из Управе цивилне заштите.

Служба заштите и спашавања и ватрогасци су на терену, ради се на чишћењу и санацији путних праваца као и исушивању влаге из објеката у којима је била вода, а Штаб Цивилне заштите донио је одлуку да није потребно проглашавати стање природне непогоде.

"Служба за Цивилну заштиту је на располагању грађанима и у току дана примила је 11 пријава грађана за штете од којих се већина одмах рјешава", додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм