Приједорска Угоститељско-економска школа позната је и по укусној и доброј храни.
Ученици који похађају смјер кувари и конобари задужени су за то.
У ресторану који се налази у школи служе разноврсну укусну храну.
Наша екипа посјетила је овај познати приједорски ресторан, поразговарала са ученицима али и пробала храну.
Од раног јутра, вриједни ученици припремају храну коју ће током дана послужити гостима ресторана.
Кажу, није им тешко спремати храну.
Воле да припремају разна јела - палачинке, кувања, лазање и тако даље.
Већина ученика каже да након школовања планирају да наставе да се баве овим послом.
Професор Марко који води ову екипу каже да су кренули од почетка.
"Важно је да науче организацију, пар основних ставки у веза са куварством, да добију темељ а касније себе да изграђују себе на каријеру“, каже професора.
Кажу, ресторан је обично пун људи. Конобари кажу да дијеле посао и тако олакшавају једни другима дан.