Драган Гајић

Угљевик спреман за грејну сезону, цијена се неће мијењати

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2024. 20:59

У Угљевику је гријање 24 часа дневно, најјефтиније је у Републици Српској и неће поскупити, поручио је ово директор фирме "Термо нова" д.о.о. Угљевик, Драган Гајић.

Како је казао гостујући у АТВ-овој емисији Тет-а-Тет, са припрема се већ почело како би све било готово до 15. октобра.

- Нема зиме у Угљевику, почели смо са припремама. У понедјељак смо кренули са запуњавањем система, припрема се за нову грејну сезону. Она креће 15. октобра, али ми смо већ сада почели са припремама. То је цијевни систем који шест мјесеци мирује, шест мјесеци ради тако да смо на вријеме кренули. Систем гријања у Угљевику је направљен 1985. године и ми добијамо гријање са Термоелектране. Има проблема као и свака комунална услуга али се трудимо да то одржимо да народ има топле радијаторе. У Угљевику је гријање 24 часа и најјефтиније је у Републици Српској и неће поскупити - рекао је Гајић.

Како је нагласио, власт у Угљевику већ дужи низ година избјегава да преузме и управља са том комуналном услугом.

- Локална заједница се не претјерано не бави с тим. То је комунална услуга и требало је да буде у саставу општине. Међутим, то актуелна власт већ дужи низ година избјегава да преузме и управља са том комуналном услугом. Рудник Термоелектрана је основао кћерку фирму "Термо нова" која се бави испоруком крајњим корисницима топлотне енергије, а ми у сарадњи са ТЕ одржавамо цијели систем. Проблем је у одржавању и што ни рудник ни ТЕ као ни "Термо нова" не могу да аплицирају према неким фондовима, према којима би могла локална заједница да аплицира. То је опструкција, незаинтересованост. Треба још много тога урадити - истакао је Гајић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: