Доње Поље

Улаз у Фочу и дјечији паркић добијају нови изглед

  • 19.09.2024. 14:26

Дјечији паркић у Доњем Пољу, највеће фочанско игралиште те врсте за дјецу нижег узраста, добија нови изглед, а осим ових радова у Фочи је у току и уређење Јужног моста слободе и шеталишта лијевом обалом Дрине.

У грађевинске радове и набавку реквизита за дјечији паркић општина је из буџета издвојила 130.000 КМ.

Начелник општине Милан Вукадиновић каже да се након припремних радова, у понедјељак, 23. септембра, очекује испорука првих реквизита.

"Желимо да зановимо комплетно инфраструктуру у дјечијем паркићу, да неке старе реквизите обновимо, а да урадимо и неке нове ствари које заслужују наша дјеца и родитељи, да имају много боље централно дјечије игралиште у Доњем Пољу", каже Вукадиновић.

Он је најавио и градњу дјечијих игралишта у Броду на Дрини, те у ужем центру града иза бивше робне куће.

У Фочи је у току и уређења улаза у град, тачније Јужног моста слободе, који ће добити декоративну расвјету, и шеталишта између два дринска моста са осликавањем туристичких мурала.

Раскрсница код моста украшена је великим сликама фочанских пјешчаних пирамида, рафтинга на Тари, споменика на Тјентишту, Сат куле, Храма Светог Саве, Маглића, Зеленгоре и других природних бисера овог краја.

"Као туристичко мјесто морамо да имамо модерно шеталиште, да направимо туристичку мапу Фоче- наш умјетник је заиста одлично урадио слике туристичких знаменитости по којима смо препознатљиви. Такође, расвјета моста ће бити нешто по чему ће Фоча у будућности бити препознатљива", каже Вукадиновић.

Корито Дрине на том мјесту је очишћено, а преостало је да се офарба ограда на мосту и стубови од расвјете. Вукадиновић наводи да је жеља локалне управе да туристе који пролазе овом рутом према приморју, Националном парку "Сутјеска" и кањону Таре, заинтересује да сврате и у саму Фочу.

"Желимо да мапирамо Фочу као центар регије, као град који је тачка ослонца регије, али и Републике Српске.  Нећемо на овоме стати, радићемо комплетна шеталишта поред ријека, да их спустимо на воду, шеталишта испод студентског дома, помоћног стадиона и обданишта да спојимо даље до платоа Храма Светог Саве, а онда вјероватно и стазу према Брионима", додао је Вукадиновић.

Декоративна расвјета на мосту већ је пуштена у пробни рад, а пјешачко-бициклистичка стаза дуга 980 метара требало би да ускоро буде завршена, пише РадиоФоча.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм