Најаве

Ускоро реконструкција приједорске болнице

  • Извор: АТВ
  • 01.07.2024. 19:20

Идејни пројекат реконструкције приједорске болнице Влади Српске требало би да буде представљен у року од мјесец дана.

Ово је порука која данас стиже из те здравствене установе која годинама чека на обнову.

"И да ћемо бити спремни да га презентујемо Министарству здравља и након тога ћемо даљу динамику да ли тај идејни пројекат задовољава сва она рјешења која су неопходна и захтјеве које је Министарство здравља дало пред нас као пројектанте", Мирослав Бијелић, в.д. директора болнице "Др Младен Стојановић" Приједор.

Очекује се потпуна реконструкција. О томе су данас разговарали са министром здравља који је посјетио приједорску болницу. Ален Шеранић разумије да су Приједорчани, можда, и помало уморни од дугогодишње приче о реконструкцији али позива на још мало стрпљења јер је у питању велик и захтјеван пројекат.

"Информације које имамо је да би тај идејни приједлог требао да дође званично за неких мјесец дана према Министарству гдје би се Влада након сагледавања цијелог тог идејног рјешења морала изјаснити и задужити свакако болницу али и град у даљу реализацију", каже Шеранић.

И град ће да помогне. Реконструкција болнице је један од приоритета.

"Што се тиче све неопходне документације, саме израде, ми смо се укључили. Укључили смо завод за изградњу града, свих установа, предузећа, ми смо на располагању", рекао је градоначелник Слободан Јавор.

Приједорска болница отворена је 1985. године и тада је била једна од најсавременијих на овим просторима. Међутим, озбиљнијих улагања од тада није било.

Израда идејног пројекта за реконструкцију приједорске болнице "Др Младен Стојановић" је при крају. Вриједност процијењених радова је негдје око 140 милиона марака.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)