Русмир Каркин

Адвокат који је бранио Касумовића: ''За та два додира је добио годину дана затвора''

  • Извор: Аваз
  • 23.09.2024. 16:43

Русмир Каркин, адвокат који је заступао познатог бх. глумца Моамера Касумовића, осуђеног за блудне радње над дјечаком, рекао је за "Аваз" да је поступак био "нормалан" и да се Тужилаштво, али и одбрана, жалила након првостепене пресуде.

"Ово је био предмет као и сви други такви предмети, осим што је познато лице у питању. Казна је у складу са законом. Човјек је искористио могућност, коју закон дозвољава, да се откупи казна. Он је откупио казну и то је то", каже Каркин.

Тврди да се о поступку раније није говорило јер је малољетник у питању.

"Јавност је сада заинтересирана јер је он позната личност. Али, ту ништа није било необично нити посебно. Ту је био редован поступак без било какве нагодбе, ичега. Тужилаштво подигло оптужницу, саслушало своје свједоке, саслушани свједоци одбране и донесена пресуда. Осуђен на годину затвора и то је то”, каже Каркин.

Непријатно упознавање: Касумовић од младог глумца тражио да се ''прилагоди захтјевима струке ако жели успјети''

Непријатно упознавање: Касумовић од младог глумца тражио да се ''прилагоди захтјевима струке ако жели успјети''

“Да ме погрешно не схвате. Не минимизирам ја овај случај, али дјело за које је он осуђен, у питању су два додира. И за та два додира је добио годину дана затвора", каже Каркин, преноси Аваз.

Тврди да је Суд изрекао казну и да нико није преварен нити је икоме ишта "дато нити обећано".

"Он је долазио редовно на поступак, појављивао се. Жалили се и ми, жалило се и Тужилаштво. Сада не могу да се сјетим јесмо ли се ми жалили на висину казне. Знам да нисмо били задовољни пресудом", рекао је Каркин.

Адвокат каже да се с Касумовићем након пресуде више није чуо.

“Проглашен је кривим, Тужилаштво се жалило, Кантонални суд одбио жалбу и поступак је завршен. Он је искористио могућност и откупио казну, као у 90 других предмета. Други ће рећи једно, али ја говорим како је било”, каже Каркин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.