ОЈТ Бањалука

Бањалучанин признао крађе у маркетима, пуштен да се брани са слободе

  • Извор: АТВ
  • 04.07.2024. 13:49

Ранко Малинић (29) из Бањалуке, који је у уторак ухапшен због сумње да је починио три крађе у маркетима на подручју Бањалуке, пуштен је да се брани са слободе након што је признао кривична дјела која му се стављају на терет.

Ово је саопштено из Окружног јавног тужилаштва Бањалука, уз навођење иницијала осумњиченог. Њега је испитао поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, те је у присуству свог браниоца признао извршење кривичних дјела. 

Након испитивања осумњичени је пуштен и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе.

Полицијска управа Бањалука је јуче доставила извјештај против Р.М. Окружном јавном тужилаштву Бања Лука  постојања основа сумње да је починио кривично дјело разбојништво из члана 227. став 2. Кривичног законика Републике Српске.

Ухапшен Бањалучанин осумњичен да је у три крађе украо скоро 19.000 КМ, пронађен и пиштољ

Ухапшен Бањалучанин осумњичен да је у три крађе украо скоро 19.000 КМ, пронађен и пиштољ

„Постоје основи сумње да је осумњичено лице у временском периоду од 06.10.2023. до 10.11.2023.године, те дана 26.06.2024.године, починио три кривична дјела разбојништво у маркетима на подручју Града Бањалука, те је том приликом присвојио новац“, саопштено је из ОЈТ Бањалука.  

Малинић је осумњичен да је на подручју града Бањалука, 6. октобра и 10. новембра 2023. године, те 26. априла ове године уз пријетњу употребе ватреног оружја од радника три маркета укупно украо 18.849 КМ.

На једној локацији на подручју Котор Вароша пронађени су и током увиђаја изузети одјевни предмети и пиштољ марке „Blow ТR 17“ које је ухапшени користио током извршења кривичних дјела, а потом бацио, казали су јуче у Полицијској управи Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера