Поплаве

Беба преживјела јер је бака заградила својим тијелом: Дала свој живот за њен

  • Извор: н1инфо.ба
  • 04.10.2024. 22:34

Премијер ФБиХ Нермин Никшић говорио је о катастрофалној ситуацију на поплављеним подручјима у ФБиХ.

“Колика год материјална штета, она се може надокнадити. Увијек постоји могућност солидарности, издвајање одређених средстава. Међутим, људски живот се не може намирити, замијенити. То је потресна слика коју нисам и вјероватно ће проћи јако пуно времена док људи поплављених мјеста забораве ово, ако је икако могуће да се заборави”, казао је Никшић.

Потом је додао:

Верена Церовина пуштена на слободу

Верена Церовина пуштена на слободу

“Ово што се десило у Доњој Јабланици је посљедица поплаве. То камено брдо које се сручило је сравнило са земљом једно село. Трагичне посљедице су резултат тога. Све треба да доживи епилог. На терену су били инспектори, надлежни и тужиоци. Уколико постоји неко одговоран, треба се испитати. Не треба ништа спекулисати, треба да се провјери и испита и тада подузети одговарајуће мјере”.

Навео је како се не слаже са констатацијом да је систем заказао.

Умало туча тренера у Евролиги: Јасикевичијус подигао прст и почео да виче

Умало туча тренера у Евролиги: Јасикевичијус подигао прст и почео да виче

“Жртава је пуно више. Не слажем се да је заказао систем, ово се није могло спријечити. Нико није могао прогнозирати да ће се камелеоном сручити на једно тако село. Не постоји нико ко би то могао очекивати. Посљедице су катастрофалне, али треба испитати шта се десило. То није подручје карактеристично за поплаве, бујице. Данашња реакција власти је била на највишем нивоу, говорим о својим властима. Деблокиран је пут између Коњица и Јабланица, сада је деблокирано према Прозору. Деблокиран је правац према Комадиновом врелу. Сутра ћемо осигурати комуникацију између Јабланице и Мостаре”, рекао је Никшић.

На крају је навео како ће сутра обићи све општине.

Исповијест возача који је преживио одрон: Све се одиграло у неколико секунди, пут испред мене је нестао

Исповијест возача који је преживио одрон: Све се одиграло у неколико секунди, пут испред мене је нестао

“Када ћемо успоставити жељезнички саобраћај, вид‌јећемо. Камо среће да је материјална штета неупоредиво већа, а да људски животи нису отишли. Цијеле породице су страдале. Једна беба је преживјела, јер је бака заградила тијелом. Она је дала свој живот за бебу. Бутуровић Поље која је погинула, а четири се воде као нестале. Сутра ћемо обићи све општине”, рекао је Нермин Никшић за Н1.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм